Olje- och filterbyte

Vid olje- och filterbyte använder vi oss av högkvalitativ olja och filter, och har dessutom en ansvarsfull hantering av avfallsoljan. Kontakta oss!

Få ut det mesta av din bil


K-Erikssons Bilservice förstår att den moderna motoroljan är mer än bara smörjmedel; det är en teknisk innovation som skyddar din motor på flera sätt. Trots dess avancerade egenskaper är regelbundet olje- och filterbyte nödvändigt för att förebygga omfattande fordonsskador.

Olje- och filterbyte

Användning av högkvalitativ olja och filter

Ansvarsfull hantering av avfallsolja

Förbättrar bilens servicehistorik

Bra att veta

Varför är ett olje- och filterbyte viktigt?

Vi glömmer ibland vad ett fantastiskt jobb motoroljan gör, vilket gör att motordelar kan röra sig över varandra med mycket liten friktion. Nuförtiden kan du också förvänta dig att bilmotoroljan har en mängd andra högteknologiska egenskaper, vilket ger fördelar som rengöring och skydd mot avlagringar.

Det är frestande att bara glömma bort motoroljan och anta att den fortsätter göra alla dessa bra saker. Men oljan varar inte för evigt, och om den inte byts ut med jämna mellanrum – tillsammans med filtret som hjälper till att hålla den i gott skick – kommer den helt enkelt sluta fungera. Resultatet blir friktionskador på rörliga delar, ökad korrosion och uppbyggnad av föroreningar i motorn, vilket försämrar prestandan.

Så låt oss ta hand om den här regelbundna servicen för dig. Vi kommer att använda optimal typ av olja för ditt fordon och byta ut filtret mot en högkvalitetsprodukt. Viktigt är att vi också kommer att ta hand om den gamla oljan på ett miljövänligt sätt.

Filterbyte

Motorolja är imponerande, men den kan inte göra jobbet ensam. Din motors oljefilter spelar en avgörande roll för att filtrera bort främmande partiklar. Små partiklar genereras ständigt genom slitage och avlagringar, och de kan också komma in utifrån om ett oljebyte görs slarvigt. Om dessa partiklar lämnas utan åtgärd kan de orsaka betydande skador.

Filtret är utformat för att fånga upp dessa partiklar, men det kommer så småningom att bli igensatt och orsaka problem. Vid svår igensättning har din motor en ventil som öppnas för att släppa igenom olja. Även om detta förhindrar omedelbart motorhaveri frigörs en ström av skadliga partiklar i motorns känsliga områden. Att undvika detta stadium är avgörande.

Det är viktigt att förstå att det finns en stor skillnad i prestanda mellan generiska filter och de som uppfyller biltillverkarens standarder. Därför använder vi alltid filter som uppfyller dessa standarder. Din motor förtjänar den bästa vård och skydd som är möjligt.

När ska man genomföra ett olje- och filterbyte?

Många fordonsägare tenderar att skjuta upp olje- och filterbyten alltför länge. De kanske ibland snabbt tittar på oljenivån utan att verkligen förstå den eller antar att allt är bra eftersom ingen oljevarningslampa är tänd. Dock kan lekmän inte noggrant bedöma oljenivåer, och om en varningslampa tänds innebär det troligen att allvarliga skador redan har inträffat. Så, hur kan du avgöra när det är dags för ett olje- och filterbyte?

I en perfekt värld skulle du titta på fordonstillverkarens krav (vanligtvis ett milantal) och jämföra det med ditt faktiska köravstånd sedan det senaste bytet. Men i verkligheten har många av oss ofullständiga underhållsregister, vilket gör det svårt att fastställa det senaste bytet och körsträckan. Som en grov riktlinje är det lämpligt att göra ett byte minst en gång om året eller oftare vid intensiv körning.

För att säkerställa mer tillförlitliga olje- och filterbyten är det bästa tillvägagångssättet att be oss om det direkt och spara den dokumentation vi tillhandahåller. Den kommer att beskriva det utförda arbetet och fordonets körsträcka. Denna information hjälper dig inte bara att fastställa nästa byte, utan förbättrar även andrahandsvärdet på din bil. Tveka inte att kontakta oss för en pålitlig olje- och filterbyteservice.

Byt olje och filter

Du kan beställa ett olje- och filterbyte hos oss idag genom några enkla steg. Vi kommer att erbjuda dig en motsvarande tjänst på tillverkarnivå baserat på fordonets ålder och körsträcka.

Alternativt, om du har några frågor eller vill prata med oss ​​först, kan du ringa oss eller skicka ett mejl.

Vårt experttips

”Regelbundna oljebyten och filterbyten förlänger automatiskt din motors livslängd och håller den igång smidigt. Så håll alltid ett öga på ditt fordons körsträcka och kontrollera motoroljenivån vid behov.”